Maksuton ehkäisy laajennettava kaikille alle 25-vuotiaille Ylöjärvellä!

Ylöjärven kaupunki on tarjonnut maksutonta ehkäisyä alle 20-vuotiaille lähes 2 vuoden ajan. Tämä on ollut ilmeisen pidetty asia kuntalaisten mielestä, sillä alle 20-vuotiaiden ehkäisyneuvolan käynnit ensimmäisen kokeiluvuoden aikana yli kaksinkertaistuivat. Kuitenkin, mikäli aidosti haluamme vaikuttaa muun muassa raskauden keskeytyksien määrään, meidän tulisi laajentaa maksuttomuus kaikille alle 25-vuotiaille. Tämä siksi, että tilastollisesti raskauden keskeytyksiä tehdään eniten 20-24 vuotiaille.

Mitä tämä sitten maksaisi? 5 vuoden hormonikierukka maksaa kunnalle n. 110€/hlö. Ylöjärvellä on n.1500 15-24 vuotiasta naista ja noin 1800 samanikäistä miestä. Vertailun vuoksi yksittäisen raskauden keskeytyksen hinta kaupungille on n. 1500-2000€ (lisäksi mahdollisia muita kuluja muun muassa jälkihoidosta) Yhden raskauden keskeytyksen hinnalla saamme raskauden ehkäisyn hormonikierukan avulla jopa 18 naiselle viideksi vuodeksi. Ja koska pelkän hormonaalisen raskauden ehkäisyn lisäksi on järkevää tarjota myös kondomeja nuorille, on vaikutus myös sukupuolitautien leviämisen estämiseksi otettava huomioon positiivisena seikkana.

Mielestäni Ylöjärven kaupungin tulisi tarjota maksutonta ehkäisyä kaikille alle 25-vuotiaille. Tällä vaikutetaan ennen kaikkea nuorten hyvinvointiin mutta myös kaupungin talouteen.

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *