Kuntavaalit siirtyvät kesäkuulle!

Ajankohtaista

Oikeusministeriö tiedotti tänään kuntavaalien siirtymisestä kesäkuulle vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Siirtoa ei tehty mitenkään heppoisin perustein vaan päätös oli vaikea. Eduskuntapuolueista kahdeksan puolsi päätöstä yhden puolueen vastustaessa siirtoa. THL:n mukaan, mikäli nykyinen tartuntojen kasvuvauhti jatkuu, huhtikuussa voi olla 2600-11200 tautitapausta päivässä. Toivottavasti THL:n arviot eivät käy toteen.

Siirtoa juuri kesäkuulle perustellaan muun muassa koulujen loma-ajalla, taudin kausivaihtelulla sekä rokotettujen määrän kasvulla. Kesä voi olla siinä mielessä myös hyvä vaihtoehto, että mahdollinen jonottaminen äänestyspaikoilla voidaan järjestää hyvin myös ulkona. Lisäksi ihmiset luultavasti uskaltavat lähteä paremmin vaaliuurnille, kun tilanne on toivottavasti rauhallisempi.

Monelle ehdokkaalle tämä siirto on kuitenkin myrkkyä vaalityölle. Osa on käyttänyt jo nyt suurimman osan vaalibudjetistaan. Osalla on mennyt rahaa jo tuhansia euroja ja osalle on jo myönnetty loma alkuperäiselle ajankohdalle. Osa ehdokkaista miettiikin nyt mahdollisuuksiaan jatkaa kampanjointiaan kesäkuulle asti. Muistakaa auttaa omaa ehdokastanne kaikin mahdollisin tavoin nyt. Juuri nyt tarvitaan joukkovoimaa, etteivät valtuustoon pääse vain he joilla on paksuin lompakko.

Kuntavaalit järjestetään 13.6.2021 ja ennakkoäänestys 26.5.-8.6.2021.