Kouluväkivaltaan on puututtava

Kouluväkivalta ja sen raaistuminen puhuttavat tänä päivänä monia. Viimeisimmän kouluterveyskyselyn mukaan Ylöjärvellä 6,1 % 8.–9.luokkalaisista kokee väkivaltaa viikoittain koulussa ja 27 % on ollut väkivallan kohteena lukuvuoden aikana. 5,9 % oppilaista pelkäävät välitunteja. Kaikenlaiseen väkivaltaan tulee puuttua välittömästi, eikä sitä saa suvaita.

Mitä keinoja meillä sitten on väkivallan kitkemiseen kouluissa ja vapaa-ajalla? Kuinka yhteiskunta voisi tukea siihen, ettei väkivaltaa esiintyisi eikä kenenkään tarvitsisi kokea pelkoa?

Mielestäni tärkeimpiä ja vaikuttavimpia keinoja ovat ennaltaehkäisevät toimenpiteet. Tarjotaan vanhemmille tukea aktiivisesti arjen haasteisiin, järjestetään laadukasta varhaiskasvatusta ja koulutusta turvaamalla riittävät resurssit päiväkodeissa ja kouluissa, kiinnitetään entistä enemmän huomioita ryhmien ja luokkien ryhmäytymiseen sekä tarjotaan erityisryhmille riittävää tukea kotona, varhaiskasvatuksessa sekä kouluissa. Ollaan ihminen ihmiselle. Ketään ei jätetä.

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *